Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Northeast Times | October 20, 2021

Scroll to top

Top

Built for the community, by the community: Como Community Center to celebrate grand opening Feb. 15

Built for the community, by the community: Como Community Center to celebrate grand opening Feb. 15

The new Como Community Center, 4660 Horne St., will celebrate its grand opening at 10 a.m. Feb. 15.

The event will include a ribbon-cutting ceremony and remarks from community leaders. Tours of the new facility will be offered every 30 minutes.

Center programming will begin migrating to the new facility on Jan. 6.

About the new Como Community Center

The new structure replaces the original Como Community Center just down the street at 4900 Horne St., which was built in 1970. Como’s new building includes a full gymnasium, a dedicated fitness area, multiple lounges and gaming areas for youth and seniors, a library, a full-size teaching kitchen and several multipurpose areas that will be used for the center’s robust After School Program.

The facility will also feature a dedicated wing for senior citizens, located close to the parking lot for ease of access. Seniors at the center will enjoy their own kitchenette, game room, activity room, and restrooms, all in a separate wing from where the center’s youth programs will take place.

The new facility will also offer expanded space for the Community Action Partners (CAP) program, which provides services to economically-disadvantaged individuals, families and the elderly. CAP programs help these individuals learn to become financially-independent and reduce their reliance on social services.

Como Community Center is the primary location for residents to access CAP services in southwest Fort Worth, including utility assistance, job training, resources for veterans, weatherization and HVAC assistance.

But it’s the finishing touches that will really help make the center special for those who visit, including raised gardens where seniors and students alike can try their green thumbs, and an inclusive sensory playground that gives kids the opportunity to climb, make music and interact with play pieces that are specifically designed to stimulate their senses.

The new building will also showcase a large work of public art by Adam Neese — a glass sculpture over the front porch that features silhouettes of current Como residents, juxtaposed against translucent text from The Lake Como Weekly that creates a unique blending of the neighborhood’s past, present, and future.

Funding for the new Como Community Center was provided by the 2014 Bond Program.